OŠ Vladimir Nazor – projektni dan 17.04.2019.

Osnovna škola Vladimira Nazora u Crikvenici svake godine održava projektni dan posvećen nekoj zanimljivoj i korisnoj temi. Ovogodišnji multidisciplinarni projektni dan održan je pod nazivom “U zagrljaju sigurnosti” 17. travnja 2019. te je posvećen odgoju i obrazovanju za održivi razvoj, zaštitu i spašavanje, ekologiju te zdrave navike življenja.

Škola je ugostila čak 22 predavača među kojima i članove SPV Rijeka, vodiča Zvonimira Krmpotića te vodiča instruktora Alena Čančarevića koji su
učenicima održali predavanja, prezentacije i radionice.

Nekoliko stotina učenika raznih uzrasta Crikveničke osnovne škole pažljivo je slušalo predavanje o planinarenju, odnosno što je i kako je organizirano planinarsko društvo, kako sigurno planinariti, a u slučaju nezgode pomoći ili potražiti pomoć, koje opasnosti vrebaju u planini, kako se kretati i služiti markiranim planinarskim stazama, planinarskim kartama te kako se pripremiti za planinarenje.

Najzanimljiviji dio predavanja svakako je bio pokazni dio u kojem su učenici upoznali osnovnu opremu za planinarenje, kao i koja oprema se koristi prilikom planinarenja u zimskim uvjetima te u alpinizmu.

Učenici su aktivno sudjelovali u predavanjima postavljajući pitanja te profitirali novim znanjem kojeg će jednog dana moći i sami primijeniti u prirodi.

Alen Čančarević

Fotogalerija se nalazi na ovoj poveznici.

Stanica planinarskih vodiča Rijeka © 2019