Suradnja HPD Veliko Brdo (Makarska) i SPV Rijeka

Ostvarena je suradnja Stanice Rijeka sa Planinarskim društvom Veliko Brdo iz Makarske, koji su ujedno i članovi Stanice vodiča Makarska

Suradnja između stanica vodiča omogućuje pokretanje niza zajedničkih inicijativa. Tu mogućnost za komunikacijom vrlo dobro provodi Komisija za koordinaciju rada stanica u vodičkoj službi. Temeljni cilj takve suradnje je u poznavanju lokalnog terena na području koje spada pod određeno teritorijalno područje Stanice. Takav oblik međusobne suradnje omogućuje vodičima bolji uvid u situaciju na terenu, povećanje stručnosti u vođenju te svođenje sigurnosti planinara na najveću moguću mjeru.

U subotu 09.03.2019. SPV Rijeka na čelu sa pročelnicom Anitom Bistričić, te vodičima Mladenom Kontom i Jadrankom Bistričić po maglovitom i prohladnom vremenu poveli na Snježnik grupu od 40-ak planinara iz HPD Veliko Brdo (Makarska) koji su boravili u Primorsko goranskoj županiji u okviru svoje planinarske škole.

Polazište je bilo na Platku i išlo se na vrh preko grebena, a natrag “Čez grlo”. Ugodno druženje nastavljeno je i u povratku uz dogovor o suradnji SPV Rijeka i SPV Makarska.

Poveznice:
Stanica planinarskih vodiča Rijeka © 2019