Planinari iz Bjelovara i Varaždina na Riječkom karnevalu

Na veliko 33. međunarodno finale Riječkog karnevala 2016. u nedjelju 7.veljače došli su, u dva autobusa, 100  planinara iz Varaždina i Bjelovara predvođeni dopročelnicom HPS-a Jadrankom Čoklicom. U prijepodnevnim satima, prije početka karnevalske povorke, organiziran im je od strane HPD Platak kratak izlet po šetnici u Kostreni. Vodič,predsjednik HPD Platka Zoran Bistričić ,supruga Jadranka i Milivoj Filipović kao pomoćni vodiči, poveli su svoje goste stazom prema vrhu Solin gdje im je kustos Povijesnog muzeja Rijeka Ranko Starac održao kratko predavanje o povijesti toga kraja.
Tom izletu pridružili smo se i mi planinari PS Bazovice i PD Opatija, a posebni prilog dala je Stanica planinarskih vodiča Rijeka. Pročelnica Anita Bistričić umorne planinare dočekala je  na vrhu Sopalj iznad Bakra i počastila ih krafnama i čajem.
Na vrhu  je snimljena i zajednička fotografija za uspomenu na još jedno prelijepo druženje planinara.

Nakon silaska sa vrha u restoranu Vidikovac iznad Bakra čekao nas je dogovoreni ručak, njoki sa gulašom koje je spremio domaćin Jurica, voditelj ugostiteljskog objekta. Tako okrepljeni uputili smo se na Riječko Korzo, da bi uživo prisustvovali povorci Riječkog karnevala. Svi zadovoljni i ispunjeni ljubaznošću domaćina i ljepotama karnevalskih maski napustili su Rijeku oko 18.30, prema dogovoru i sa prvim kapima kiše krenuli su prema Varaždinu.

Milivoj Filipović

SPV Rijeka

12474006_10201216243765139_5851766463428288654_o

Stanica planinarskih vodiča Rijeka © 2024