Važna obavjest! Odgoda ispita, odgoda savezne vježbe za B standard te neodržavanje Zimskog tečaja na Platku

Slijedom informacija o srednjeročnoj vremenskoj prognozi i uvjetima za provođenje aktivnosti na Platku, Komisija za vodiče donijela je odluku o odgodi ispita za vodiče A,D i B standarda na Platku, odgodi Savezne B vježbe i neodržavanja Zimskog tečaja za vodiče na Platku u 2016. godini.

Savezna vježba za B standard, pd vodstvom vodiča instruktora Nikole Šebreka, održati će se prema planu i programu iz predhodne najave ali je odgođena za daljnji datum. Molimo zainteresirane vodiče da prate ove stranice kada će datum vježbe biti najavljen barem dva tjedna unaprijed s cilje održavanja vježbe u što realnijim uvjetima.

Ispit za vodiče B standarda pod vodstvom vodiča instruktora Darka Grbe, održati će se na Platku isti vikend kada će se održavati i Savezna vježba. Mole se prijavljeni kandidati da prate obavjesti i pristupe ispitu sukladno prijavama te u skladu s uvjetima ispita. Prijavljeni za A i D ispitu će pristupiti u drugim predviđenim terminima u Planu akcija VS HPS-a.

Zimski tečaj za vodiče neće biti održan u 2016. godini. Vremenski modeli ne upućuju da bi skoro se mogli stvoriti kvalitetni uvjeti za rad te je odlučeno da se iz tog razloga za 2016. godinu tečaj odgodi. Komisija će sagledati daljnje okolnosti u ožujku te u konzultaciji s dostupnim instruktorima te prijavljenim kandidatima eventualno razmotriti tu odluku za ožujak 2016.

Stanica planinarskih vodiča Rijeka © 2024