Izvješće sa vježbe izrade gelendera za vodiča A standarda; Mrsinj grad

VJEŽBA ZA VODIČE I PRIPRAVNIKE “A” STANDARDA

Dana 15.09.2019. godine održana je vježba za vodiče A standarda na lokaciji Mrsinj grad – Korenica, a na zamolbu SPV Lika.

Okupili smo se u restoranu “Macola” u Korenici. Nakon kave i dogovora krenuli smo na uspon prema Mrsinj gradu. Po dolasku na vrh, nakon male pauze, pristupilo se vježbanju čvorova koji se koriste u Vodičkoj službi. Nakon čvorologije, spustili smo se u dolac ispod vrha, gdje se vodičima i pripravnicima pokazala izrada šumskog gelendera. Nakon toga su svi samostalno vježbali izradu. Slijedila su pitanja od strane vodiča koji su iskazali dobru zainteresiranost o vodičkoj tematici. Po završetku vježbanja, uputili smo se natrag laganim silaskom prema Korenici, gdje smo se još malo nastavili zajednički družiti. Uz zadovoljstvo sudionika i želju za ponavljanjem još vježbi krenuli smo kućama. Na vježbi su prisustvovali vodiči iz Korenice, Gospića, Senja, Rijeke, Opatije, Duge Rese..

Zahvaljujem se vodičima koji su prisustvovali vježbi, kao i kolegama instruktorima Alenu Čančareviću i Saši Maćešiću na pomoći pri realizaciji vježbe.

 

Voditelj vježbe

Zoran Popovski – vodič instruktor

 

Fotografije s vježbe možete pogledati na ovoj poveznici.

Stanica planinarskih vodiča Rijeka © 2019