Gremo na Učku

Dana, 06.svibnja 2018., Stanica planinarskih vodiča Rijeka učestvovala je povodom obilježavanja Dana Europe i Dana pobjede nad fašizmom, u organizaciji Savjeta PGŽ-a i Istarske županije, u manifestaciji “Gremo na Učku”. Samu planinarsku turu uveličalo je oko 700 izletnika, svih uzrasta, što Istrijana, Rječana ali i iz svih krajeva svijeta, studenti projekta Erasmus plus.
Stručni vodiči Hrvatskog planinarskog saveza su bili usmjereni na prizmu sigurnosti svih sudionika pohoda. Zamišljena je kružna planinarska tura koja je laka za snalaženje, pogodna i pristupačna za sve uzraste.. Jedna grupa je krenula sa Poklona, a druga sa lokacije gostionice Dopolavoro. U 11h obje su grupe osvojile vrh Vojak (1401m), najviši vrh Učke i istarskog poluotoka. Na vrhu je bio odmor i druženje svih učesnika.
Cijelu turu smo savladali za 4h. Budući da sva vodička ostvarenja imaju smisla onoliko koliko koristi od njih imaju učesnici izleta, tako mogu zaključiti da su vodiči HPD Platka, PD Viškova, PD Kamenjak, PD Učka i članovi Stanice planinarskih vodiča Rijeka, ostvarili svoju neposrednu zadaću. Svi smo se na kraju okupili na centralnom platou ispred odmarališta INA-e, gdje je za sve sudionike pohoda bio organiziran besplatan topli obrok i muzika.

Anita Bistričić
vodič instruktor HPS-a

Galerija slika je na ovoj poveznici.

Stanica planinarskih vodiča Rijeka © 2019