Zapisnik – Upravni odbor: 26.10.2017

Zapisnik sa  sastanka
Upravnog odbora SPV Rijeka
Sastanak: Datum: 26.10.2017
Dnevni red
  1. Najava Zbora vodiča HPS-a, 2-3. prosinca 2017. na Medvednici
  2. Izvještaj o Susretu voditelja planinarskih skupina djece i mladih, na Platku
  3. Rasprava na temu klasifikacije planinarskih puteva u PGŽ-u, voditelj radne skupne Predrag Radović
  4. Razno
Prisutni Upravni odbor SPV Rijeka Anita Bistričić, Alen Čačarević, Bojan Šenkinc, France Chopinet
Opravdali izostanak
Prisutni Nadzorni odbor SPV Rijeka  Mladen Konta
Prisutni ostali Predrag Radović
Sastanak vodila Anita Bistričić
Zapisnik sastavio Predrag Radović
Trajanje sastanka počeo u 19:00 h a završio u 20:00 h

 

AD1

Potvrđen je poziv na Zbor vodiča HPS-a na Medvednici. Zbor će se održati 2 i 3. prosinca 2017. Dio troškova u visini od 80kn snosi SPV Zagreb (ukupni trošak po osobi iznosi 180kn, tako da učesnici plaćaju preostalih 100kn).

SPV Rijeka će nastojati organizirati prijevoz zainteresiranih.

AD2

Na Platku je Alan Čaplar održao Susret voditelja planinarskih skupina djece i mladih. Susret se održao 30.09 i 01.10. 2017. Na susredu je sudjelovao veći broj planinara kojie se bave organiziranim vođenjem skupina djece i mladih.

Prošireni izvještaj nalazi se na stranicama HPS-a (poveznica)

 

AD3

Predrag Radović je upoznao prisutne sa trenutnim stanjem prikupljanja podataka vezanih uz pl. puteve o kojima brinu lokalna planinarska društva.

Istovremeno je objašnjen način popunjavanja upitnika pripremljenog od strane vodičke službe HPS-a.

Na pripremljenu anketu se odazvalo manje od polovice pozvanih planinarskih društava, tako da je potrebno kontaktirati pojedina pl. društva.

Razno
1) Anita Bistričić izvjestila je o pripremama škole planinskog skijanja u organizaciji HPD Platak. U provedbi školovanja učestvovati će i SPV Rijeka. Školovanje je namjenjeno svim zainteresiranim planinarima, članovima HPS-a, koji žele ovladati tehnikama planinskog skijanja. Školovanje je priznato od strane HPS-a, te predstavlja osnovicu za pristupanje tečaju za vodiče G standarda.

Školovanje će se održati tijekom veljače 2017. Prva dva vikenda rezervirana su za teoretski i praktični dio nastave, dok je za treći vikend predvićena planinarsko-skijaška tura Dolinom Triglavskih jezera.

Za potrebe škole dogovoren je najam opreme na Platku.

2) Predrag Radović je predložio, a prisutni su se složili da se HPS-u predloži izrada zastave pojedinih Stanica planinarskih vodiča (po uzoru na riječku). U tu svrhu, ustupili bi pripreme za štampu zastava.

3) Alen Čančarević je izvjestio o obavljenim radovima na planinarskoj kući Bitorajka u organizaciji Riječkog planinarskog saveza. Obavijest o najavljenim radovima bila je objavljena i na mrežnim stranicama SPV Rijeka.

4) Alen Čančarević osvrnuo se i na dežurstva u prostorima Stanice u terminu trećeg četvrtka u mjesecu. Zbog povremene spriječenosti obavljanja dežurstva, predloženo je da se unese izmjena u predviđeni termin. Na stranice je potrebno upisati “Radno vrijeme: u pravilu treći četvrtak u mjesecu….”

5) Anita Bistričić najavila je i tečaj prve pomoći. Kao priprema za tečaj pripremiti će se anonimna anketa kroz koju će zainteresirani pokazati svoje poznavanje tema predviđenih za predavanje (izvanredna stanja, ugriz zmije i/ili pauka, pothlađenost, toplotni udar).

 

Stanica planinarskih vodiča Rijeka © 2019