Međunarodno natjecanje u planinarskoj orijentaciji; Pokljuka, 30.09-02.10

 

U cjelosti prenosim poziv HPS-a za prijavu učesnika na međunarodno natjecanje u planinarskoj orijentaciji:

 

 

Dragi kolege instruktori iz Vodičke službe HPS-a!

Na Pokljuki (Slovenija) održat će se za vikend 30. 9. – 2. 10. međunarodno natjecanje u planinarskoj orijentaciji.

Planinarska orijentacija je skup vještina u korištenju orijentacijske i planinarske opreme pri kretanju po planinskom terenu. Takva su natjecanja bila vrlo popularna 60-ih i 70-ih godina 20. stoljeća, a s vremenom se iz planinarske orijentacije razvio i organizacijski osamostalio orijentacijski sport. Bitno je naglasiti da ovdje nema trčanja – nego je riječ o klasičnom planinarenju s određenim ciljevima i zadacima. Cilj ovoga susreta je obnova planinarske orijentacije na takav tradicionalan način. Sudionici ovoga natjecanja nisu profesionalni trkači nego planinari koji žele novo iskustvo – od 15 godina naviše. Organizator susreta je Planinska zveza Slovenije.
Mislim da bi bilo iznimno korisno i vrijedno da upravo mi vodiči i instruktori sudjelujemo, probamo kako stojimo s orijentacijom, družimo se i doživimo novo iskustvo.
Natjecanje će se sastojati od dnevne i noćne orijentacije. Na teren idu timovi od 3 do 5 natjecatelja. Osim točnosti u orijentaciji, bodovat će se praktične i teorijske vještine te opremljenost timova. Osnova za orijentaciju je “Planinski zemljevid Triglav”, PZS 2016, mjerilo 1:25000. Kotizacija od 30 eura po natjecatelju obuhvaća smještaj i organizacijske troškove. Osnovne informacije dostupne su na webu PZS: http://en.pzs.si/novice.php?pid=10986, a za sve dodatne informacije obratite mi se na mail caplar@hps.hr ili tel. 091/51-41-740.
Početak susreta je u petak 30. 9. u 18 sati. Planira se zajedničko putovanje sudionika iz Zagreba kombijem u petak 30. 9. poslijepodne. Troškove prijevoz iz Zagreba pokriva HPS.
Bit će zanimljivo! Ako ste zainteresirani za ovo lijepo orijentacijsko druženje i novo iskustvo prijavite preko ovog web-obrasca. Prijave se primaju do 10. rujna.
Pozdrav, Alan

 

Stanica planinarskih vodiča Rijeka © 2019